Mevrouw Marie Vrensen-Ploegmakers uit Vught vierde woensdag 9 december 2009 haar 100ste verjaardag. De vitale eeuwlinge werd in Huize Theresia uitgebreid in het zonnetje gezet. Tussen de vele gelukwensen zat ook een felicitatiebrief van koningin Beatrix. Marie is opgewekt en altijd positief ingesteld. Enkele jaren geleden wilde zij beslist typen leren en de senior student slaagde Cum Laude voor het diploma blind typen.
Ook de Fransen kunnen nu online leren blind typen middels de beproefde en succesvolle typecursus van TICKEN via ticken.fr.
Er is een aparte versie voor elk van de 3 doelgroepen: consumenten, scholen en bedrijven/instellingen.
TICKEN is reeds actief in Nederland (2009, ticken.nl) en de twee taalgebieden van België (2010, ticken.be en ticken.be/fr).
De Thuiswinkel Starter Award wordt uitgereikt aan het internetbedrijf dat zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende, succesvolle, creatieve of innovatieve wijze op de kaart heeft weten te zetten.
Vakjury voorzitter Joost Steins Bisschop: 'De bedenker van Ticken.nl verbaasde zich erover dat de typecursus die hij voor 200 euro voor zijn dochter bestelde slechts bestond uit een ringband met saaie oefeningen. Hij dacht: dat kan beter, leuker en goedkoper, via internet. Hij zwaaide zijn hoge functie bij Shell vaarwel, verkocht zijn huis en ontwikkelde Ticken.nl, een interactieve typecursus voor kinderen én ouders. In dit concept zit álles. Een perfect gevoel voor timing, want inderdaad iedereen zit tegenwoordig achter een toetsenbord. Lef, omdat de oprichter zijn goedbetaalde baan voor dit idee heeft opgezegd. Originaliteit, want onderscheidend door de ontwikkeling van de eigen leermethode en de Skinny Typehelp. De look & feel van de site is dik in orde, er is enorm veel kennis en kunde en het bedrijfsplan oogt ronduit indrukwekkend. Ticken.nl gaat het waarschijnlijk niet alleen in ons eigen land maken, maar ook in het buitenland.'
Het overgrote deel van onze beroepsbevolking achter de pc verliest jaarlijks tientallen werkdagen per persoon doordat het, ondanks het digitale tijdperk, niet heeft leren blind typen.
De confronterende 1-2-3-typetest toont binnen enkele seconden het aantal dagen dat iemand zou winnen door blind te typen met tien vingers. Elk uur dat een werknemer gemiddeld per dag typt met enkele vingers, kost de werkgever elk jaar 10 volle werkdagen meer tijd vergeleken met blind typen.
Liefst 46% van onze beroepsbevolking werkt dagelijks achter een pc. Nederland staat daarmee op nummer een in Europa. De meerderheid van die werknemers zit dagelijks urenlang op en neer kijkend te typen. Dat zorgt voor een ongezonde ARBO-werkhouding en per werknemer gemiddeld tientallen dagen per jaar onnodig tijdverlies.
De 1-2-3-typetest geeft inzicht van de verrassende hoeveelheid aan tijd die men middels typecursus kan winnen. De oorzaak is evident. Met de intrede van het toetsenbord en e-mail is men ‘vergeten’ om de typevaardigheid aan te passen aan het digitale tijdperk middels een online typecursus, terwijl de werkgevers zich niet bewust zijn van het feit dat zij via een typecursus een extra tijdsrendement kunnen realiseren van 10% per jaar voor elke werknemer die nu nog met enkele vingers typt.
28 januari 2010
Scholen hebben nu de mogelijkheid typelessen in hun kerndoelen op te nemen, zonder dat de leerkracht zelf kan blind typen, want de nieuwe TICKEN typecursus kan zelfstandig op school en thuis kunnen worden gevolgd vian internet. Het installeren van cd-roms is daarmee verleden tijd.
De typelessen zijn multimediaal, zoals jongeren dat graag hebben: e-learning met heldere videoclips, interactieve oefeningen en leerzame, uitdagende typegames.
4 januari 2010
Lees het artikel
De 14-jarige Lisa Dral uit Oostzaan was de snelste examenkandidate blind typen 2009 van West-Nederland in de categorie 13 jaar en ouder. In de zeven minuten typetijd kwam zij tot 2.975 aanslagen, gemiddeld 425 apm, waarbij slechts één foute type-aanslag werd gemaakt.
Ondernemer Martin Beijer daagt de gevestigde orde binnen de typecursusbranche uit. Hij gaf zijn baan op, verkocht zijn huis en startte Ticken.nl, waar kinderen online leren typen. "Als je ergens honderd procent achter staat, is die keuze snel gemaakt."
Lees het artikel.
13 oktober 2009 , EMERCE magazine over online business en marketing
De nieuwe generatie leerde tot nu toe blindtypen via oefeningenboekjes. Dat kan anno 2009 beter en goedkoper, vindt de innovatieve nieuwkomer TICKEN.NL. Het jonge bedrijf past interactieve applicaties via internet toe, wat aansluit bij de nieuwe generatie computergebruikers.
Door Denise Lappain van La Pen , vrijdag 9 oktober 2009, het gerenommeerde online internetmarketing magazine frankwachting.com
TICKEN.NL schuift de oefeningenboekjes aan de kant en werkt volledig interactief via internet. Een gesprek met Martin Beijer, de oprichter van de nieuwe online typecursus.
Wat doet de site? “Ticken.nl is een innovatieve, nieuwe online typecursus, waar kinderen (en late volwassenen) op een interactieve manier leren typen met tien vingers. Zonder boekjes per post, zoals de gevestigde orde al vele tientallen jaren doet, maar met een typecursus die aansluit bij de belevingswereld van jonge mensen anno 2000nu.
Waarom deze site? “Een jaar geleden schreven we onze 10-jarige dochter via internet in voor een PICA typecursus. Vervolgens bleek er elke week een opdrachtenboekje in de bus te vallen!
Posted On zondag 4 oktober 2009 at op 21:15 by Remko Boers
In een artikel in Vives wordt gesproken over typelessen op de basisschool. In opdracht van Ticken.nl schijnt Maurice de Hond een peiling te hebben gedaan over de wenselijkheid van typelessen op de basisschool. De meerderheid van de ondervraagden is voor het aanbieden van typelessen.
In eerste instantie dacht ik: "Ja, lekker makkelijk... Ticken wil typelessen verkopen. En Maurice de Hond weet hoe hij zijn vragen moet stellen. En uiteraard komt er dan een antwoord uit dat de opdrachtgever bevalt."
Maar goed, ik ben zelf ook erg blij dat. Mijn ouders hebben me dat, toen ik tiener was, aangeraden. Dus ik geef Ticken.nl het voordeel van de twijfel.
En daarbij heb ik de website van Ticken eens bekeken. En ik moet zeggen dat ze het goed aanpakken. Ze zijn niet duur.
Author: Lois Nichols, University of Maryland, USA
Third and fourth grade students (N=84) were randomly assigned by class to either covered or uncovered keyboards. All students received 30 minutes of keyboarding instruction for four weeks. Analysis revealed significant differences in speed but not in accuracy between the two main treatment groups.
Information Technology in Childhood Education Annual Annual , 2004. Association for the Advancement of Computing in Education (AACE)
Door: Martin Beijer | donderdag 1 oktober 2009 19:24
Bron: Edstad.nl.
ARNHEM - Een peiling van Maurice de Hond voor online typecursus TICKEN.NL legt de vinger op de zere plek. Slechts 6% van de scholen in het basisonderwijs hebben blindtypen in het lessenpakket, terwijl bijna 4 op de 5 ouders dat wel wenselijk vinden.
Een grote meerderheid (72%) van de Nederlanders vindt dat typevaardigheid een basisvak op school moet zijn. Binnen de groep tussen de 30 en 50 jaar, de groep waarvan de helft jongere kinderen heeft, zijn zelfs bijna 4 op de 5 personen (77%) die mening toegedaan.
Op dit moment is typen met 10 vingers echter nog steeds geen onderdeel van het curriculum op de Nederlandse basisscholen. Slechts 6% van de basisscholen heeft een voorziening getroffen voor typeles op school.
De politiek zou zich moeten inspannen. 61% van stemgerechtigd Nederland vindt dat de politiek stappen moet ondernemen om typelessen in het lessenpakket op te nemen, net als leren schrijven.
Typecursus TICKEN.NL heeft het onderzoek laten uitvoeren, om de beleidmakers wakker te schudden. TICKEN.NL heeft de aspiratie heeft dat heel Nederland op termijn kan blindtypen. De strategie lijkt op Easyjet. TICKEN.NL daagt daarom de marktleiders uit door innovatief te zijn -volledig interactief en via internet- en door de internetcursus tegen een opvallend scherpe prijs aan te bieden. Dat is een fractie van de honderden euro’s die de marktleiders met hun ‘analoge’ boekjes rekenen.
Typetijdperk
Martin Beijer van TICKEN.NL: ‘Het lijkt alsof het aan het ministerie van Onderwijs en de beleidmakers nog niet door hebben dat we in het digitale ‘typetijdwerk’ leven. Iedereen zal in de rest van zijn leven naar schatting minder dan 1% schrijven en dus meer dan 99% van al zijn teksten typen. Het is dus niet de vraag of je moet leren blindtypen, maar wanneer. Kinderen en veel volwassenen brengen steeds meer tijd door achter het toetsenbord. Nu al werkt 46% van onze beroepsbevolking achter een toetsenbord. Nederland staat daarmee op nummer 1 in Europa. Blindtypen zorgt voor meer efficiëntie en een gezondere werkhouding achter de pc.’